شناسایی ۳۷۰ واحد تولیدی راکد در استان قزوین

مدیرکل سرمایه‌گذاری و اشتغال استانداری قزوین از وجود ۳۷۰ واحد تولیدی راکد و تعطیل‌شده در ۲ بخش صنعت و کشاورزی در استان خبر داد.

نشست ریشه‌یابی علل رکود واحدهای اقتصادی و راهکارهای برون‌رفت از رکود صنایع و واحدهای تولیدی استان قزوین به ریاست مدیرکل سرمایه‌گذاری و اشتغال استانداری قزوین و با حضور مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی و جمعی از مدیران و کارشناسان اقتصادی استان در سالن جلسات معاونت اقتصادی استانداری برگزار شد.

مدیرکل سرمایه‌گذاری و اشتغال استانداری قزوین در این نشست از وجود 370 واحد تولیدی راکد و تعطیل‌شده در 2 بخش صنعت و کشاورزی در استان خبر داد و اظهار داشت: وظیفه همه دستگاه‌های متولی به ویژه سازمان صمت و جهاد کشاورزی این است که برنامه‌ریزی لازم برای احیای واحدهای تولیدی یادشده را در دستور کار قرار دهند.

بارگاهی با اشاره به شعار سال یعنی مهار تورم و رشد تولید اضافه کرد: به همین خاطر در استان قزوین نهضت احیای واحدهای اقتصادی استان قزوین دوباره فعال می‌شود تا منجر به احیای واحدهای غیرفعال یادشده شود و این واحدهای تولیدی حوزه صنعت و کشاورزی بتوانند در اسرع وقت به چرخه تولید برگردند.

وی ادامه داد: در این نهضت اولویت احیا با واحدهای تولیدی و صنایعی خواهد بود که محصولات راهبردی تولید کرده و محصولات آنها نقش پیشران را در اقتصاد استان و کشور بازی می‌کند.

بارگاهی با اشاره به سازوکار نحوه فعال‌سازی واحدهای تولیدی راکد هم گفت: مرحله نخست کار شناسایی این صنایع و واحدهای تولیدی است و در گام بعدی بعد از آسیب‌شناسی این صنایع در اولویت دریافت تسهیلات و وام بانکی برای تأمین سرمایه ثابت و سرمایه در گردش قرار می‌گیرند و بانک‌ها باید در این زمینه نهایت همکاری را با نهضت احیای واحدهای اقتصادی داشته باشند.

وی افزود: با توجه به اینکه واحدهای صنعتی مشکل‌دار ما دارای مشکلات مختلفی در حوزه‌هایی مانند بانک، مالیات و بیمه تأمین‌اجتماعی هستند، از همه دستگاه‌های متولی انتظار می‌رود که نهایت تعامل و همکاری را برای برطرف شدن مشکلات واحدهای تولیدی راکد در هر 2 بخش کشاورزی (صنایع تبدیلی و فرآوری) و صنعت داشته باشند.

لزوم پرورش نیروی کار ماهر

مدیرکل کار، تعاون و رفاه اجتماعی استان قزوین هم در این جلسه با بیان اینکه نقدینگی و سرمایه در گردش مشکل همیشگی واحدهای تولیدی به ویژه در حوزه صنعت است، گفت: در بخش کشاورزی به این دلیل که واحدهای تولیدی از وسعت و سرمایه زیادی برخوردار نیستند، شاید تعطیلی‌ها ساده‌تر اتفاق بیفتد، چرا که ممکن است سرمایه‌گذار زودتر از خیر سرمایه‌اش بگذرد.

عین‌الله کشاورز اضافه کرد: در حوزه صنایع باید در کنار تزریق سرمایه ثابت که منجر به توسعه واحد تولیدی می‌شود، از سرمایه‌گذار در حوزه سرمایه در گردش هم حمایت شود تا تولیدکننده با توجه به نوسان‌های بازار دچار کمبود نقدینگی برای خرید مواد اولیه و پرداخت حقوق پرسنل و کارگران نشود.

وی ادامه داد: همچنین باید نیروی انسانی تولید طوری توانمندسازی شوند که از بیکاری آنها به خاطر عدم مهارت جلوگیری شود و اگر بتوانیم با برگزاری دوره‌های مهارتی کارگران را ضمن حضور در محل کار ماهرآموخته کنیم، هم راندمان تولید بالاتر می‌رود و هم از بیکاری خود کارگر جلوگیری می‌شود. در ضمن جمعیت نیروی کار ماهر استان هم رشد می‌کند.

کشاورز یادآور شد: در حال حاضر واحدهای تولیدی زیادی هستند که به نیروی کار و کارگر ماهر نیاز دارند و بنابراین باید در حوزه کارگری نگاه سنتی کنار برود و پرورش کارگران با مهارت‌های نوین جایگزین شود.

9 هزار شغل در استان قزوین

مدیرکل کار، تعاون و رفاه اجتماعی استان قزوین با اشاره به کسب رتبه نخست استان قزوین در حوزه تحقق اشتغال در 4 ماهه نخست سال گفت: با توجه به اینکه تعهد اشتغال‌زایی استان در سال جاری 20 هزار نفر است، طی 4 ماهه نخست سال 45 درصد تعهد اشتغال محقق شده و حدود 9 هزار نفر شغل به وجود آمده است.

کشاورز تصریح کرد: بنابراین دورنمای خوبی برای تحقق اشتغال بیش از 100 درصدی در استان قزوین وجود دارد و امیدواریم بتوانیم قبل از پایان سال این عدد را محقق کنیم.

سایر