احیاء 52 واحد صنعتی راکد به همت دست پرتوان صنعت‌یاران در فارس

رئیس سازمان بسیج مهندسین فارس گفت: در راستای طرح صنعت‌یار، تاکنون ۵۲ واحد صنعتی در فارس احیاء شده و یا به احیای آن کمک شده است که از این تعداد ۲۲ واحد در شیراز و بقیه در شهرستان‌ها بوده است.

 

طرح صنعت یار با هدف حمایت از صنایع و معادن کوچک و متوسط از 2 سال قبل در استان فارس آغاز به کار کرد.

این طرح که در سطح ملی به اجرا درآمده بود، در استان فارس نیز با موفقیت‌هایی همراه شد.

در این مسیر، بسیج مهندسین استان یاری‌گر صنایع و معادنی شدند که اگر چه واحدهای کوچک و متوسط به شمار می‌آیند اما به عنوان پیشران اقتصاد، نقش موثری در اشتغال زایی، نوآوری و آموزش نیروی کار، توسعه صادرات و سرمایه‌گذاری دارند.

در همین راستا، یکی از برنامه‌های شاخص بسیج مهندسین فارس، توجه ویژه به این صنایع بوده است.

در فارس 4 هزار و 294 واحد صنعتی دارای پروانه بهره برداری با اشتغال نزدیک به 104 هزار نفر وجود دارد. همچنین فارس، استانی غنی به لحاظ وجود معادن است که دارای 705 واحد معدنی با پروانه بهره برداری و اشتغال نزدیکه به 10 هزار نفر می باشد.

رئیس سازمان بسیج مهندسین فارس با اشاره به روند اجرای روند اجرای طرح صنعت یار اظهار داشت: بسیج مهندسین در این طرح، به پایش زیرساخت واحدهایی که در حال حاضر به تولید مشغول هستند یا تعطیل شده‌اند، می‌پردازد همچنین بررسی و رفع مشکلاتی که صنایع در تعامل با مجموعه‌های دولتی نظیر گمرک، بانک، بیمه و… دارند از دیگر اقدامات بسیج مهندسین است.

حسین پناهی ادامه داد: تامین نقدینگی از 2 طریق پیگیری می‌شود که شامل تسهیلات دولتی صنعت و معدن یا جهاد کشاورزی است، همچنین تسهیلاتی که از طریق طرح اقتصاد مقاومتی(بسیج سازندگی) اختصاص می‌یابد که در حوزه صنعت و معدن، این تسهیلات از سوی بسیج مهندسین ارائه می‌شود.

ارائه وام 4 میلیارد تومانی به صاحبان صنایع کوچک و متوسط

وی به رقم تسهیلات نیز اشاره کرد و گفت: در تسهیلات تبصره ۱۶ کارفرمایی قرض الحسنه، تا سقف ۴ میلیارد تومان وام به صاحبان صنایع کوچک و متوسط ارائه می گردد.

رئیس سازمان بسیج مهندسین فارس بیان کرد: صنایعی که توسط متخصصان در کلینیک صنعت و معدن پایش شده‌اند در صورت نیاز، به بانک‌ها معرفی می‌شوند.

58 واحد صنعتی تسهیلات دریافت کردند

پناهی اضافه کرد: امسال ۱۰۰ واحد صنعتی به بانک‌ معرفی شده که از این تعداد ۵۸ واحد تسهیلات دریافت کرده‌اند.

وی خاطرنشان کرد: هفته آینده نیز کمیته فنی بررسی تسهیلات، تشکیل می‌شود و تصمیمات جدید خود را مطرح می‌کند.

ارائه تسهیلات در مناطق محروم

رئیس سازمان بسیج مهندسین فارس گفت: همچنین از محل تبصره ۱8 تسهیلات قرض الحسنه در نقاط محروم، ارائه تسهیلات به مشاغل خانگی و صنایع راکدی که قابلیت احیا دارند، در دستور کار قرار دارد.

وی خاطرنشان کرد: صنایعی که بالای ۸۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارند، در برنامه تامین اعتبار قرار می‌گیرند تا به چرخه تولید برگردند.

رئیس سازمان بسیج مهندسین خاطرنشان کرد: تاکنون ۵۲ واحد صنعتی احیاء شده و یا به احیای آن کمک شده است که از این تعداد ۲۲ واحد در شیراز و بقیه در شهرستان‌ها بوده است.

پناهی ادامه داد: به طور کلی بر اساس تفکیک و توزیع موجود، ۵۵ درصد صنایع استان فارس در شیراز قرار دارد.

وی به تاثیر اقدامات کلینیک صنعت و معدن در احیای صنایع اشاره کرد و گفت: این کلینیک به برندسازی و تجاری‌سازی صنایع خرد و متوسط کمک می‌کند و به آنها مشاوره می‌دهد.

دبیر قرارگاه صنعتی خاتم‌ الانبیاء(ص) اظهار داشت: در این کلینیک، پنج دستورالعمل معین وجود دارد که شامل زیرساخت، توسعه مشاغل، قوانین و مقررات، امور مالی و ارزی و همچنین بازاریابی می‌باشد.

عارضه‌یابی سریع و عارضه‌یابی عمیق

پناهی بیان کرد: متخصصان این کلینیک در روند مشاوره‌هایی که معمولا رایگان انجام می‌شود، به عارضه‌یابی صنایع می‌پردازند که بر حسب نیاز صنایع و معادن، دو مسیر عارضه‌یابی سریع یا عارضه‌یابی عمیق انجام می‌شود.

وی گفت: در عارضه‌یابی سریع، مشکلاتی که صنایع در تعامل با دستگاه‌های دولتی دارند بررسی و رفع می‌شود و در عارضه‌یابی عمیق، نسخه‌پیچی، نیاز فناورانه صنعت، کسب و کار و همچنین کارشناسی انجام می‌شود که در این زمینه از ظرفیت شرکت‌های دانش‌بنیان کمک می‌گیریم.

سایر